Menukaart

Overzicht van overige activiteiten.


6 maart – Theater de Carrousel Ommen

De toneel groep Oese Volluk uit Nieuwleusen voert vrijdag 6 maart in Theater Carrousel in Ommen een komedie met de titel ‘Opoe in the war’.

 

Het toneelstuk gaat over een zwarte bladzijde in onze geschiedenis: de Tweede Wereld Oorlog. Decor van het stuk is het werkplaatsje van Evert Eijkenaar. Dit hoort bij de houtzagerij van Johanna en Evert die wat afgelegen ligt aan de bosrand. Adrianus is een oude schoolkameraad van Evert en is één van zijn grootste klanten. Wanneer de tweede wereld oorlog uitbreekt is de vriendschap voorbij, omdat Adrianus lid is van de NSB. Adrianus blijft hout bij Evert bestellen en zorgt er ook voor dat de Duitsers hout bij hem bestellen. Wanneer Evert dit weigert dreigt NSB-er Martin zijn bedrijf te vorderen. Dat moeten Evert en Johanna voorkomen omdat er drie onderduikers in de kelder, onder het werkplaatsje zijn verstopt. Wanneer onderduiker Mirjam zwanger raakt verzint men een list.

 

De voorstelling begint om 20.00 uur.Kijk voor kaarten en meer info op de website van Oese Volluk
of bel 06 – 33 31 33 55.
> naar Oese Volluk


10 april – Lemele

Activiteiten van ’t Lemels Arfgoed rond de bevrijding van Lemele, Archem en Dalmsholte
> naar ’t Lemels Arfgoed


3 mei – 27 september Beeldentuin Witharen

Komend seizoen gaat Beeldentuin Witharen een extra expositie organiseren rondom het thema 75 jaar vrijheid. Deze expositie zal, samen met de zomerexpositie 2020, op 3 mei geopend worden en zal lopen t/m 27 september. Er werken zo’n 15 a 20 kunstenaars uit de regio aan mee, meesten zijn lid van de Stichting Vechtdalkunsten.
> naar Atelier Witharen