Corona en Vrijheid.

Duizenden tulpen op de Manitoba Rotonde

11/04/2020

Corona en Vrijheid.

 

Op zaterdag 11 april zou Ommen het feit vieren dat we 75 jaar geleden zijn bevrijd door het Canadese Manitoba regiem. Iets waar velen naar uitkeken en waar veel energie is ingestoken. Helaas is het door de huidige omstandigheden niet mogelijk om dit uitgebreid te vieren.

 

Wat wel doorgaat, is de natuur.

 

Als buurtvereniging, ROND DE REGGE, hebben we vorig najaar op de Manitoba rotonde, vernoemt naar de Canadese Manitoba Dragoons, ca. 50.000 tulpenbollen gepoot om aandacht te besteden aan deze bevrijding 75 jaar geleden.

Het was de bedoeling van de commissie om hier op de ochtend van 11 april te starten en vervolgens naar Ommen te trekken, waar het vervolgprogramma zou plaatsvinden. Dit gaat dus niet gebeuren, maar de bloemen staan wel te stralen.

 

Volop tulpen met het getal 75 in het midden. Laten we daar dan in deze tijd nog even van genieten en hopen dat de bevrijding van het virus ook snel volgt. De rotonde vindt u op de weg van Den Ham, richting Ommen, die de bevrijders ook hebben gevolgd, met de kruising richting Lemele, Hellendoorn.

 

Namens de buurtvereniging Rond de Regge,
Jan Steen